WYKAZ WSZYSTKICH ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH
| Zboża zawierające GLUTEN: pszenica, owies, jęczmień, żyto | A1 |
| SKORUPIAKI I PRODUKTY PRZYGOTOWYWANE NA ICH BAZIE | A2 |
| JAJA i produkty pochodne | A3 |
| RYBY i produkty pochodne | A4 |
| ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe i produkty przygotowywane na ich bazie) | A5 |
| SOJA i produkty pochodne | A6 |
| MLEKO i produkty pochodne | A7 |
| ORZECHY : migdał, laskowy, makadamia, nerkowca, pistacjowy, Pekan i produkty przygotowywane na ich bazie | A8 |
| SELER i produkty pochodne | A9 |
| GORCZYCA i produkty pochodne | A10 |
| NASIONA SEZAMU i produkty pochodne | A11 |
| DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca obecna np. w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach) E220 | A12 |
| ŁUBIN | A13 |
| MIĘCZAKI | A14 |