WYKAZ WSZYSTKICH ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH
Zboża zawierające GLUTEN: pszenica, owies, jęczmień, żyto | A1 |
SKORUPIAKI I PRODUKTY PRZYGOTOWYWANE NA ICH BAZIE | A2 |
JAJA i produkty pochodne | A3 |
RYBY i produkty pochodne | A4 |
ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe i produkty przygotowywane na ich bazie) | A5 |
SOJA i produkty pochodne | A6 |
MLEKO i produkty pochodne | A7 |
ORZECHY : migdał, laskowy, makadamia, nerkowca, pistacjowy, Pekan i produkty przygotowywane na ich bazie | A8 |
SELER i produkty pochodne | A9 |
GORCZYCA i produkty pochodne | A10 |
NASIONA SEZAMU i produkty pochodne | A11 |
DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca obecna np. w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach) E220 | A12 |
ŁUBIN | A13 |
MIĘCZAKI | A14 |